I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på citronpannacotta.
Jag gillar i princip alla citrondesserter, med citronpannacotta som en av mina absoluta favoriter. Citroner utgör grunden i många underbara desserter.
För att hålla fast vid min nuvarande pannacotta-yra har jag arbetat fram en läcker citronpannacotta toppad med en syrlig riven citron.
Pannacotta är en gammal goding från bergen i Italien, och du kommer att bli så förvånad över hur otroligt lätt det är att göra. Den är läcker, har en silkeslen konsistens, uppfriskande med subtil citronsmak och ett utmärkt val för familjemiddagar eller speciellt sällskap.
Garnera gärna med någon annan valfri färsk frukt som är i säsong om du vill, istället för rivet citronskal.
Receptet - Så gör du:
Citronpannacotta
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 2 msk färskpressad citronsaft
- 1 förpackning (7 gram) gelatinpulver
- 7,5 dl vispgrädde
- 1,2 dl strösocker
- 2 ½ msk matskedar färskt citronskal (rivet)
- 1 msk apelsinlikör (valfritt)
Instruktioner
- Häll citronsaft i en liten skål och strö det smaklösa gelatinet över. Låt stå i ca 15 minuter tills gelatinet mjuknar.
- Häll kokande vatten över citronskalen så de släpper diverse besprutningsmedel. Avlägsna vattnet och torka av.
- Kombinera vispgrädde, socker och 2 matskedar rivet citronskal i en kastrull på medelhög värme; koka upp. Vispa i gelatinblandningen tills den lösts upp. Ta av från värmen och rör ner apelsinlikör (valfritt).
- Sila gräddblandningen i en medelstor skål och dela jämnt mellan små glasskålar eller glas.
- Placera pannacottas utan lock i kylen tills de stelnat, minst 4 timmar. Om tiden tillåter, täck skålarna med plastfolie och kyl över natten.
- Garnera med lite resterande rivet citronskal innan servering.