Lista: 5 snygga retro-väckarklockor!

Denna artikel är ett betalt samarbete som innehåller reklamlänkar.

Att vakna är en del av varenda dag, och att göra det på bra sätt med hjälp av en snygg och skön retro-väckarklocka ger en bra start på dagen. Vi listar i den här artikeln våra fem favoriter när det kommer till retro-väckarklockor, med länkar till var du hittar dem!

Vi gillar retrostil

I vår lista över väckarklockor som börjar lite längre ned i artikeln så väljer vi att lyfta fram främst väckarklockor i retrostil.

Retrostilen på väckarklockor gillar vi då den känns väldigt robust och pålitlig. Den passar även in väldigt bra i den generella retrotrenden som är en het fluga inom just nu.

Det ikoniska ringandet av en icke-digital väckarklocka är dessutom i vårt tycke väldigt behagligt och genuint och ger en skön start på dagen.

Väckarklockans historia

Amerikanen Levi Hutchins uppfann väckarklockan 1787. Roligt nog uppfann han den bara i ett exemplar åt sig själv så att han skulle komma i tid till sitt jobb, och den kunde bara ringa klockan 4 på morgonen.

Den förste att ta patent på väckarklockan var fransmannen Antoine Redier år 1847.

Sedan dess har utvecklingen gått framåt och idag använder många mobilen till att sätta ett alarm till morgnarna. Moderna digitala väckarklockor har ofta funktioner som radio eller förmågan att lysa upp ett rum.

En retro väckarklocka är ett homage till de tidigare modellerna och ett arv från generationer av arbetande inkomsttagare som alla tagit sig upp på morgonen till historiska väckarklocksmodeller.

1. Retro väckarklocka från Kikkerland (Åhlens)

Denna retro väckarklocka från coola och roliga Kikkerland finns att köpa och läsa mer om hos Åhlens. Den för oss tillbaka till 70-talet, och trots sin vintage-look så är denna rödvita väckarklocka modern på insidan, i det avseende att den tickar tystlåtet tack vare robusta mekanismer. Drivs av batterier.

Köp och läs mer hos Åhlens (öppnas i ny flik).

Läs mer och köp hos Åhlens (öppnas i ny flik).

2. Datum

Med denna väckarklocka får man direkt tre bitar av information när man vaknar: dagens datum, dag och tiden på dagen. Självklart är detta tre saker som är praktiska att veta om, och att den dessutom har en snygg retro-look gör bara denna modell ännu bättre.

Läs mer och köp hos Åhlens (öppnas i ny flik).

3. Koppar

Med stilren och varm kopparfärg och en design som är inspirerad från gamla väckarklockor, så är denna moderna retroklocka ett riktigt snyggt tillägg till sovrummet.

Läs mer och köp hos Cervera (öppnas i ny flik).

4. Grön

En annan modell från Kikkerland i retrostil. Denna modell är i grönt och för tankarna till 70-talet.

Läs mer och köp hos Åhlens (öppnas i ny flik).

5. Svart

Denna klocka i svart är en mycket stilren retroklocka som för tankarna till de klassiska äldre typerna av väckarklockor.

Läs mer och köp hos Cervera (öppnas i ny flik).

Avslutande ord

Hoppas denna artikel bidrar med inspiration.

Här hittas alla inredningsartiklar från oss på Hemmanytt!

Annons från HelloFresh SE

Välj din perfekta veckomeny

Med HelloFresh kan du sätta ihop din veckomeny precis som du vill - och byta recept när som helst. Välj fritt mellan 15 nya recept varje vecka och blanda svenska klassiker med internationella godbitar från världens kök.

Hellofresh

Lämna en kommentar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar