Koka riset enligt förpackningens anvisningar. Sätt åt sidan för att svalna. Sätt ugnen på 180°C.
Strimla och stek kålen i smöret och honungen/sirapen i cirka 10 minuter tills kålen fått färg. Krydda med svartpeppar efter smak.
Placera färsen i en skål eller bunke och tillsätt svartpeppar, mjölken och ägget. Rör om för att blanda. Tillsätt det avsvalnade riset och riven lök. Rör om igen för att blanda.
Lägg över hälften av kålen i en smord ugnsform, med ungefärliga måtten 30×25 cm. Toppa med färsblandningen över kålen och toppa i sin tur färsen med resten av kålen. Värm vattnet och smula ned buljongtärningen i en kastrull på spisen och häll ned i ugnsformen.
Grädda kålpuddingen i mitten av ugnen vid 180°C i cirka 45-50 minuter. Förbered potatisen och ha såsen tills att kålpuddingen blir färdig.
Färdigt! Servera gärna med sås, kokt potatis och rårörda lingon! Njut av måltiden!