Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Receptet - Så gör du:
Mandelbotten
4
/5 baserat på
2
betyg
(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)
Pinterest
E-post
Facebook
Skriv ut receptet
Här är en god, enkel och snabb mandelbotten som exempelvis kan användas till exempelvis Oscar II:s tårta, kungens tårta, eller mandeltårta, men också många andra bakverk!
Förberedelser
10
minuter
minuter
Tillagning
30
minuter
minuter
Totalt
40
minuter
minuter
Portioner
8
bitar
Utrustning
Springform
Ingredienser
▢
4
st
äggvitor
▢
140
g
sötmandel
▢
1,5
dl
strösocker
Instruktioner
▢
Sätt ugnen på 160°C.
▢
Mal mandeln i exempelvis en mixer. Blanda sedan den malda mandeln med strösocker.
▢
Vispa äggvitorna till ett hårt skum och tillsätt sedan till mandelblandningen. Rör om, men inte för mycket.
▢
Smörj en form med avtagbara kanter (ca 24 cm i diameter) och tillsätt smeten.
▢
Grädda på 160°C i nedre delen av ugnen i cirka 30 minuter.
▢
Ta ut ur ugnen och låt svalna. Färdigt!
Måltid
Efterrätt
Kök
Svenskt
Nyckelord
Mandelbotten
Gillade du receptet?
Klicka här för att lämna en kommentar!