Go Back
+ servings
Mandelbotten

Receptet - Så gör du:

Mandelbotten

4/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Här är en god, enkel och snabb mandelbotten som exempelvis kan användas till exempelvis Oscar II:s tårta, kungens tårta, eller mandeltårta, men också många andra bakverk!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 30 minuter
Totalt 40 minuter
Portioner 8 bitar

Utrustning

Ingredienser
 

  • 4 st äggvitor
  • 140 g sötmandel
  • 1,5 dl strösocker

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 160°C.
  • Mal mandeln i exempelvis en mixer. Blanda sedan den malda mandeln med strösocker.
  • Vispa äggvitorna till ett hårt skum och tillsätt sedan till mandelblandningen. Rör om, men inte för mycket.
  • Smörj en form med avtagbara kanter (ca 24 cm i diameter) och tillsätt smeten.
  • Grädda på 160°C i nedre delen av ugnen i cirka 30 minuter.
  • Ta ut ur ugnen och låt svalna. Färdigt!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Mandelbotten