Så här gör man den bästa krämiga äggröran! Jag delar med mig av hur jag gör den i sitt egna kök så att äggen blir mjuka, krämiga och läckra.
Förberedelser 5 minuterminuter
Tillagning 5 minuterminuter
Totalt 10 minuterminuter
Portioner 2portioner
Ingredienser
4stägg
½msksmör
⅛tsksalt, eller mer efter smak
Instruktioner
Knäck äggen i en skål, tillsätt en nypa salt och vispa tills det är väl blandat.
Smält smöret i en medelstor panna på medelhög värme. När smöret börjar bubbla, häll i äggen och använd omedelbart en silikonspatel för att virvla i små cirklar runt pannan, utan att stanna, tills äggen ser ut att tjockna något och mycket små bitar ”ostmassa” börjar bildas, cirka 30 sekunder.
Byt från att göra cirklar till att göra långa svep över pannan tills du ser större, krämig ostmassa; cirka 20 sekunder.
När äggen är mjukt stelnade och lite rinnande på sina ställen, ta av kastrullen från värmen och låt stå i några sekunder. Rör om och servera omedelbart. Servera med en extra nypa salt, några drag av svartpeppar och några färska hackade örter (om så önskas).
Njut av din krämiga äggröra på ditt favoritsätt, exempelvis över en bit rostat bröd!