Go Back
+ servings
Jordgubbssylt med syltsocker

Receptet - Så gör du:

Jordgubbssylt med syltsocker

5/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Denna jordgubbssylt med syltsocker är ett perfekt sätt att ta tillvara på jordgubbsskörden, eller om du bara vill göra jordgubbssylt med vilka jordgubbar som helst. Färska och frysta jordgubbar funkar bra!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 25 minuter
Portioner 1 burk

Ingredienser
 

  • 4 dl (240 g) jordgubbar, färska eller frysta
  • 3 dl syltsocker
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 3 msk vatten
  • 3 tsk citronsaft

Instruktioner

  • I en kastrull, gärna med tjock botten, blanda jordgubbar, vaniljsocker, citronsaft och vatten.
  • Låt innehållet i kastrullen koka upp och koka i ungefär 10 minuter. Jordgubbsbitarna ska koka sönder.
  • Ta bort kastrullen från spisen.
  • Mixa sönder alla bitar i blandningen med en handmixer eller blender, så att allt är slätt och fritt från bitar.
  • Tillsätt sockret och låt koka på nytt på spisen i cirka 10 minuter till. Ett test för att kontrollera om det är klart är att tillsätta några doppar av sylten på en tallrik, och sedan ställa in i kylen. Stelnar det till en aning och visar bra konsistens är sylten klar. Är det för löst kokar du lite till, och är det för fast kan man tillsätta lite extra vatten och koka vidare en liten stund.
  • Tillsätt din färdiga jordgubbssylt i en ren burk med lock och ställ in kylen.
  • Njut av din jordgubbssylt med syltsocker!
Måltid Efterrätt, Sås
Kök Svenskt
Nyckelord Jordgubbssylt med syltsocker