Med bara 3 ingredienser är det superenkelt att laga till detta aptitretande nötytterlår fullt av hemlagad godhet. När det kommer till att laga en lika näringsrik och utsökt middag så kan det inte bli enklare än så här!
Förberedelser 5 minuterminuter
Tillagning 1 timmet25 minuterminuter
Totalt 1 timmet30 minuterminuter
Portioner 6portioner
Ingredienser
1bitnötytterlår (ca 1,8 kg)
60gsmör
1mskrosmarin
2sttill 3 st krossade vitlöksklyftor
potatis och grönsaker som tillbehör (valfritt)
Instruktioner
Värm ugnen till 260 grader Celsius.
Torka nötytterlåret med hushållspapper så att smörblandningen sedan fastnar.
Lägg steken i en ugnssäker form. Gör en blandning på smör, rosmarin och hackad vitlök. Bred ut blandningen för hand över nötytterlåret så mycket du kan.
Placera steken i ugnen, stäng ugnsdörren och sänk temperaturen till 245 grader Celsius.
Rosta i 7 minuter per 500 grams vikt och stäng sedan av ugnen helt (håll ugnsluckan stängd) och nötytterlåret inuti ugnen.
Efter 1 timme, sätt på ugnen till 100 grader Celsius och tillaga i cirka 1 timme eller tills din stek når önskad tillagningsnivå.
Servera gärna med potatis och grönsaker för en rejält fin måltid!