Go Back
+ servings
Ugnsrostat nötytterlår

Receptet - Så gör du:

Ugnsrostat nötytterlår

5/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Med bara 3 ingredienser är det superenkelt att laga till detta aptitretande nötytterlår fullt av hemlagad godhet. När det kommer till att laga en lika näringsrik och utsökt middag så kan det inte bli enklare än så här!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 1 timme 25 minuter
Totalt 1 timme 30 minuter
Portioner 6 portioner

Ingredienser
 

  • 1 bit nötytterlår (ca 1,8 kg)
  • 60 g smör
  • 1 msk rosmarin
  • 2 st till 3 st krossade vitlöksklyftor
  • potatis och grönsaker som tillbehör (valfritt)

Instruktioner

  • Värm ugnen till 260 grader Celsius.
  • Torka nötytterlåret med hushållspapper så att smörblandningen sedan fastnar.
  • Lägg steken i en ugnssäker form. Gör en blandning på smör, rosmarin och hackad vitlök. Bred ut blandningen för hand över nötytterlåret så mycket du kan.
  • Placera steken i ugnen, stäng ugnsdörren och sänk temperaturen till 245 grader Celsius.
  • Rosta i 7 minuter per 500 grams vikt och stäng sedan av ugnen helt (håll ugnsluckan stängd) och nötytterlåret inuti ugnen.
  • Efter 1 timme, sätt på ugnen till 100 grader Celsius och tillaga i cirka 1 timme eller tills din stek når önskad tillagningsnivå.
  • Servera gärna med potatis och grönsaker för en rejält fin måltid!
  • Njut!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Ugnsrostat nötytterlår