Go Back
+ servings
Pistageglass

Receptet - Så gör du:

Hemlagad pistageglass

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Det här enkla receptet på hemmagjord pistageglass ger en lyxigt krämig glass med den perfekta balansen mellan söt vaniljsmak och inslag av nötighet från krossade pistagenötter.
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 7 timmar
Totalt 7 timmar 15 minuter
Portioner 10 portioner

Ingredienser
 

  • 4 st äggulor
  • 1,8 dl strösocker
  • 5 dl vispgrädde
  • 2.5 dl kondenserad mjölk
  • ½ tsk salt
  • 2 tsk vaniljextrakt
  • 1 tsk mandelextrakt
  • 2,5 dl hela skalade pistagenötter, grovt hackade

Instruktioner

  • Tillsätt 1,25 dl pistagenötter och 1,8 dl socker i en matberedare och bearbeta tills pistagenötterna är finhackade och blandade med sockret.
  • Tillsätt kondenserad mjölk, grädde och salt i en kastrull på medelhög värme. Rör ner pistageblandningen. Rör om då och då, tills det nästan sjuder och sockret har löst sig, 3-4 minuter. Avlägsna från värme.
  • Tillsätt äggulor i en skål och vispa väl. Vispa långsamt in 2,5 dl av den varma mjölkblandningen tillsammans med äggulorna. Häll äggblandningen i kastrullen och låt sjuda under konstant omrörning tills den tjocknat, ca 8-10 minuter. (Låt inte koka.)
  • Häll innehållet i kastrullen genom en finmaskig sil över en skål; kasta det som är kvar i silen. Täck blandningen med plastfolie och ställ i kylen i flera timmar eller över natten, tills den är helt kyld. (Beroende på din glassmaskin kan du behöva frysa glassmaskinens skål över natten också).
  • Rör ner mandel- och vaniljextrakt och häll sedan blandningen i en glassmaskin och följ sedan glassmaskinens anvisningar ELLER ställ åter i frysen och rör om var tionde minut i 3 timmars tid. Rör efter ett tag ned återstående 1,25 dl pistagenötter.
  • Överför glassen till en behållare, täck ytan med plastfolie och frys tills den är fast, minst 3 timmar.
Måltid Efterrätt
Kök Italienskt
Nyckelord Pistageglass