Go Back
+ servings
Sockerfri kladdkaka

Receptet - Så gör du:

Sockerfri kladdkaka

4.7/5 baserat på 36 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Denna goda sockerfria kladdkaka höjer inte blodsockret lika mycket, men smakar likväl som en ljuvlig, fullvärdig kladdkaka!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 30 minuter
Totalt 40 minuter
Portioner 10 bitar

Utrustning

Ingredienser
 

  • 3 st ägg
  • 1,5 dl stevia
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2,5 msk kakao
  • 70 g margarin (i flytande form)
  • 1,75 dl mjölk
  • 1,5 msk varmt vatten
  • 2,5 tsk bakpulver

Instruktioner

  • Förvärm din ugn till temperaturen 175 ºC.
  • Smörj en rund form, gärna med avtagbara sidor (som vi tar av senare).
  • Vispa nu upp stevia, ägg, och 1,5 matsked varmt vatten i en skål tills smeten blir luftig och fin.
  • Tillsätt mjölk och margarin till skålen och fortsätt vispa runt.
  • Blanda de torra ingredienserna kakao, vetemjöl, och bakpulver i en separat skål, och blanda sedan innehållet i denna skål med den tidigare blandningen. 
  • Häll smeten i din form, och grädda din sockerfria kladdkaka i ugnen ungefär 30 minuter.
  • Ta ut ur ugnen och låt svalna innan servering, tillsammans med exempelvis grädde, sockerfri glass eller bär!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Sockerfri kladdkaka