Go Back
+ servings
Stekt havskatt

Receptet - Så gör du:

Stekt havskatt

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Lätt att förbereda och ger saftig och smakfull stekt havskatt. Njut av din måltid!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 10 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 4 st havskattfiléer ca 150-200 g vardera
  • Salt och peppar efter smak
  • 2 msk neutral olja till stekning
  • Citronklyftor för servering

Instruktioner

  • Klappa torrt havskattfiléerna med hushållspapper.
  • Salta och peppra filéerna på båda sidor.
  • Värm upp oljan i en stekpanna över medelvärme.
  • Lägg havskattfiléerna i pannan och stek dem i ca 3-4 minuter på varje sida, eller tills de är genomstekta och har en fin gyllenbrun yta.
  • Servera de stekta havskattfiléerna. Pressa då gärna lite citronsaft över fisken före servering eller servera med citronklyftor vid sidan av.
  • Smaklig måltid!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Stekt havskatt