Go Back
+ servings
Mannagrynspudding

Receptet - Så gör du:

Mannagrynspudding

4.5/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Mannagrynspudding kan serveras varm eller kall, och du kan även toppa den med sylt, frukt eller en lätt vaniljsås för extra smak.
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 45 minuter
Totalt 55 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
 

  • 2 dl mannagryn
  • 1 liter mjölk
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 st ägg
  • 1 msk smör för att smörja formen

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader Celsius.
  • Koka upp mjölken i en kastrull. Tillsätt mannagrynen och rör om ordentligt. Låt det koka i cirka 5 minuter under omrörning tills det tjocknar.
  • Ta kastrullen från värmen och tillsätt socker och vaniljsocker. Rör om tills sockret har löst upp sig.
  • Låt blandningen svalna något.
  • Separera äggulor från äggvitor. Vispa äggvitorna till ett fast skum.
  • Vispa äggulorna och tillsätt dem sedan till den avsvalnade mannagrynsblandningen. Rör om väl.
  • Vik försiktigt in äggvitorna i smeten. Detta kommer att ge puddingen en lätt och luftig konsistens.
  • Smörj en ugnsfast form och häll i puddingblandningen.
  • Grädda i ugnen i cirka 40-45 minuter, eller tills puddingen har stelnat och fått en fin gyllenbrun färg på toppen.
  • Färdigt! Ta ut formen och låt puddingen svalna något innan servering.
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Mannagrynspudding