Go Back
+ servings
Världens godaste fläskpannkaka

Receptet - Så gör du:

Världens godaste fläskpannkaka

4.8/5 baserat på 4 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Du kan variera receptet om du vill genom att lägga till lök i smeten eller byta ut fläsket mot annat önskat pålägg som korv, skinka eller bacon.
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 25 minuter
Totalt 35 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 4 dl vetemjöl
  • 8 dl mjölk
  • 4 st ägg
  • 1 tsk salt
  • 300 g rimmat fläsk eller bacon i tärningar
  • Smör eller matolja till stekning
  • Lingonsylt till servering (valfritt)
  • Keso till servering (valfritt)

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 225℃.
  • Vispa ihop vetemjöl, hälften av mjölken, ägg och salt till en slät smet.
  • Tillsätt resten av mjölken under vispning för att undvika klumpar. Låt smeten vila i cirka 15-20 minuter.

Stek fläsket

  • Stek fläsket i en stekpanna tills det blir knaprigt. Du behöver inte tillsätta extra fett om fläsket är rimmat, men om det är magert kan du lägga till en liten mängd smör eller olja.

Blanda smeten och fläsket

  • Rör om smeten igen och häll den över det stekta fläsket i pannan.

Grädda i ugnen

  • Flytta över till en ugnsform med måtten cirka 20x30 centimeter. Grädda i mitten av ugnen i cirka 25-30 minuter eller tills pannkakan har stelnat och fått fin färg.

Servera

  • Färdigt! Ta ut pannkakan och skär den i bitar. Servera med lingonsylt och keso eller annan önskad topping.
Måltid Frukost, Huvudrätt, Tilltugg
Kök Svenskt
Nyckelord Världens godaste fläskpannkaka