Go Back
+ servings
Skolans tomatsoppa med pasta

Receptet - Så gör du:

Skolans tomatsoppa med pasta

4/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Den klassiska tomatsoppan med pasta som serveras i skolor runt om i Sverige. God och enkel!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 20 minuter
Totalt 25 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 1 burk (400 g) krossade tomater
  • 8 dl vatten
  • 2 st grönsaksbuljongtärningar
  • 1 st gul lök hackad
  • 1 st vitlöksklyfta krossad
  • 1 dl mjölk
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 0,5 dl lätt crème fraiche
  • 200 g okokt pasta eller makaroner
  • 1 tsk chilipulver
  • Torkad basilika efter smak
  • Salt och peppar efter smak

Instruktioner

  • I en stor kastrull, kombinera krossade tomater, vatten, grönsaksbuljongtärningar, hackad lök och krossad vitlök. Låt detta sjuda på medelvärme tills löken är mjuk.
  • Tillsätt mjölk, vispgrädde och lätt crème fraiche till kastrullen. Rör om väl för att kombinera alla ingredienser och låt det koka upp.
  • När soppan har börjat koka, tillsätt den okokta pastan. Alla pastasorter fungerar, men det är bra att använda små pastasorter såsom makaroner, eftersom de kokar snabbt och blir perfekt i soppan.
  • Låt soppan koka i ca 10 minuter, eller tills pastan är al dente och har kokat klart. Rör om då och då för att försäkra dig om att pastan inte fastnar i botten av kastrullen.
  • Smaka av soppan med torkad basilika, salt, peppar, och chilipulver. Justera kryddningen efter din egen smak. Basilikan ger en härlig örtig touch till soppan.
  • Färdigt! Servera den färdiga tomatsoppan med pasta varm! Gärna med en bit bröd!
Måltid Huvudrätt, Soppa
Kök Svenskt
Nyckelord Skolans tomatsoppa med pasta