Med detta enkla recept kan du torka lime till perfektion och skapa smakfulla torkade limeskivor. Dessa kan användas som dekorativ garnityr i drycker och olika rätter, eller för att ge en uppfriskande citruskick till marinader, te och exotiska maträtter.
Förberedelser 5 minuterminuter
Tillagning 2 timmart
Totalt 2 timmart5 minuterminuter
Portioner 1mängd
Ingredienser
1mängdlimefrukter
Instruktioner
Sätt din ugn till cirka 90 grader Celsius (eller annars så lågt temperaturen kan sättas).
Tvätta, skrubba och torka av de färska limefrukterna noggrant med hett vatten för att ta bort smuts och eventuell vaxbeläggning på skalet.
Skär limen i skivor som är cirka 3-4 millimeter tjocka. Se till att skivorna är så jämna som möjligt för att säkerställa en jämn torkning.
Placera de skivade limerna på en ugnsplåt med bakplåtspapper för att förhindra att det klibbar fast.
Sätt in plåten med lime-skivorna i mitten av den förvärmda ugnen och låt dem torka i cirka 2-4 timmar. Övervaka dem noggrant och vänd dem efter varje timme för att säkerställa jämn torkning.
Lime-skivorna är klara när de känns helt torra och knapriga. Tiden kan variera beroende på ugnens noggrannhet och tjockleken på skivorna.
Ta ut de torkade lime-skivorna från ugnen och låt dem svalna helt. De kommer att bli ännu knaprigare när de kallnar.
Färdigt! Förvara de torkade lime-skivorna i en lufttät behållare i ett mörkt och torrt utrymme. De kommer att hålla sig länge och kan användas som smaksättning i olika rätter eller som dekoration på drycker och maträtter.