Go Back
+ servings
Vindruvsmarmelad

Receptet - Så gör du:

Vindruvsmarmelad

4/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
I denna vindruvsmarmelad smälter saftiga druvor smälter samman med en balanserad touch av sötma och friskhet från citron. En perfekt perfekt marmelad för rostat bröd, till ostbrickan, och riktigt fint att ge bort en burk i gåva!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 25 minuter
Totalt 35 minuter
Portioner 1 burk

Ingredienser
 

  • 500 g färska vindruvor röda eller gröna, sköljda och avstjälkade
  • 1 dl strösocker
  • Saft från 1/2 citron
  • 1 tsk vaniljextrakt valfritt

Instruktioner

  • Dela de sköljda och avstjälkade druvorna på mitten och ta bort eventuella kärnor.
  • I en kastrull, kombinera druvorna, strösockret och citronsaften.
  • Låt blandningen sjuda på medelvärme, rör om då och då. Marmeladen kommer att tjockna och druvorna kommer att brytas ner, det tar cirka 25-30 minuter. Testar gärna konsistensen på en kall sked eller tallrik för att se om den rinner eller håller sig fast, och huruvida den är klar eller behöver några minuter till.
  • När marmeladen har nått önskad konsistens, ta bort kastrullen från värmen och låt den svalna något. Om du vill, tillsätt vaniljextrakt och rör om väl.
  • Om du vill ha en slätare marmelad, använd en stavmixer för att mixa marmeladen till önskad konsistens.
  • Färdigt! Häll den färdiga marmeladen i en ren och steriliserad burk för bästa möjliga hållbarhet. Håller sig god i kylskåpet i upp till 3 veckor.
Måltid Frukost, Smårätter, Tilltugg
Kök Svenskt
Nyckelord Vindruvsmarmelad