Upplev den ultimata krämigheten i varje tugga med denna läckra potatissallad, som kombinerar potatis, salladslök, gräslök och en balanserad mängd majonnäs, gräddfil och creme fraiche.
Förberedelser 5 minuterminuter
Tillagning 15 minuterminuter
Totalt 20 minuterminuter
Portioner 4personer
Ingredienser
800gpotatisgärna färskpotatis
2stsalladslökarfinhackade
2mskfärsk gräslökhackad
1dlmajonnäs
2dlgräddfil
2,5dlcreme fraiche
2mskdijonsenap
2mskcitronsaft
Salt och svartpeppar efter smak
Instruktioner
Skala och tvätta potatisen och skär den i mindre bitar. Koka potatisen i saltat vatten, det tar vanligtvis cirka 10-15 minuter. När potatisen är färdigkokt, häll av vattnet och låt den svalna något.
Under tiden potatisen svalnar, förbered de övriga ingredienserna. Finhacka salladslökarna och hacka gräslöken.
I en stor skål, blanda majonnäs, gräddfil, creme fraiche, dijonsenap, citronsaft, finhackade salladslökar och gräslök. Rör om väl för att få en krämig dressing.
När potatisen är sval nog att hantera, tillsätt den i skålen med dressingen. Blanda försiktigt så att potatisen täcks av dressingen.
Smaka av salladen med salt och svartpeppar efter smak. Justera mängden citronsaft eller gräslök om det behövs.
Låt potatissalladen stå i kylskåpet i minst 30 minuter för att smakerna ska mogna och salladen svalna. Det kan även vara gott att servera den kyld direkt.
Färdigt! Servera den extra krämiga potatissalladen som tillbehör till grillat kött, kyckling, grönsaker, eller som en del av en buffé. Njut!