Go Back
+ servings
Godaste potatissalladen

Receptet - Så gör du:

Godaste potatissalladen

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Upplev den ultimata krämigheten i varje tugga med denna läckra potatissallad, som kombinerar potatis, salladslök, gräslök och en balanserad mängd majonnäs, gräddfil och creme fraiche.
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 800 g potatis gärna färskpotatis
  • 2 st salladslökar finhackade
  • 2 msk färsk gräslök hackad
  • 1 dl majonnäs
  • 2 dl gräddfil
  • 2,5 dl creme fraiche
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 msk citronsaft
  • Salt och svartpeppar efter smak

Instruktioner

  • Skala och tvätta potatisen och skär den i mindre bitar. Koka potatisen i saltat vatten, det tar vanligtvis cirka 10-15 minuter. När potatisen är färdigkokt, häll av vattnet och låt den svalna något.
  • Under tiden potatisen svalnar, förbered de övriga ingredienserna. Finhacka salladslökarna och hacka gräslöken.
  • I en stor skål, blanda majonnäs, gräddfil, creme fraiche, dijonsenap, citronsaft, finhackade salladslökar och gräslök. Rör om väl för att få en krämig dressing.
  • När potatisen är sval nog att hantera, tillsätt den i skålen med dressingen. Blanda försiktigt så att potatisen täcks av dressingen.
  • Smaka av salladen med salt och svartpeppar efter smak. Justera mängden citronsaft eller gräslök om det behövs.
  • Låt potatissalladen stå i kylskåpet i minst 30 minuter för att smakerna ska mogna och salladen svalna. Det kan även vara gott att servera den kyld direkt.
  • Färdigt! Servera den extra krämiga potatissalladen som tillbehör till grillat kött, kyckling, grönsaker, eller som en del av en buffé. Njut!
Måltid Huvudrätt, Tilltugg
Kök Svenskt
Nyckelord Godaste potatissalladen