Go Back
+ servings
Cevapcici-krydda

Receptet - Så gör du:

Cevapcici-krydda

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Cevapcici-krydda är en traditionell kryddblandning som används för att ge smak åt den populära köttfärsrätten cevapcici. Här är ett recept på cevapcici-krydda till exempelvis cevapcici, köttbullar, pannbiffar, köttfärssås eller såser!
Förberedelser 2 minuter
Tillagning 3 minuter
Totalt 5 minuter
Portioner 1 skål

Utrustning

Ingredienser
 

  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk lökpulver
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1/2 tsk kummin
  • 1/2 tsk chiliflakes valfritt, för extra hetta

Instruktioner

  • Blanda alla ingredienser i en skål och se till att kryddorna är väl blandade.
  • Smaka på kryddblandningen och justera mängden efter din egen smakpreferens. Du kan lägga till mer salt, vitlök eller kryddor om du önskar en starkare smak.
  • När du är nöjd med smaken kan du använda kryddblandningen för att smaksätta ca 1 kg köttfärs. Blanda kryddorna väl med färsen tills de är jämnt fördelade.
  • Färdigt! Passar bra till cevapcici, Forma köttfärsen till små korvar eller bollar och grilla eller stek dem enligt ditt recept för cevapcici, köttbullar, pannbiffar, eller köttfärssås.
  • Servera dina färdiga cevapcici med bröd, ajvar-sås och färska grönsaker för en härligt klassisk och smakrik måltid.
Måltid Smårätter
Kök Balkanskt, Svenskt
Nyckelord Cevapcici-krydda