Go Back
+ servings
Langos i airfryer

Receptet - Så gör du:

Langos i airfryer

4.9/5 baserat på 16 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Upplev den krispiga och läckra smaken av ungerska langos i airfryer med detta enkla och snabba recept!
Förberedelser 20 minuter
Tillagning 40 minuter
Totalt 1 timme
Portioner 4 personer

Utrustning

Ingredienser
 

  • 500 g vetemjöl
  • 2 tsk torrjäst
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk strösocker
  • 3 dl ljummet vatten
  • Olivolja för pensling
  • Toppings efter smak (t.ex. riven ost, gräddfil, vitlökssås, lök, etc.)

Instruktioner

  • Blanda vetemjöl, torrjäst, salt och socker i en stor skål. Tillsätt ljummet vatten och blanda väl tills degen blir jämn och elastisk. Knåda degen i cirka 5-10 minuter tills den blir smidig och inte klibbig. Låt degen jäsa i skålen, täckt med en kökshandduk, i cirka 30 minuter eller tills den dubblar sin storlek.
  • När degen har jäst klart, dela den i fyra lika stora delar. Ta en del åt gången och rulla ut den på en lätt mjölad yta till en cirkelformad langos. Se till att langosen är jämn i tjocklek och inte för tunn.
  • Förvärm airfryern till 200 grader Celsius. Placera langosarna i airfryer-korgen, en åt gången, och pensla dem med lite olivolja på båda sidor.
  • Placera langosarna i airfryern och tillaga dem i cirka 8-10 minuter eller tills de har fått en gyllenbrun färg och är genomstekta.
  • Ta ut langosarna från airfryern och låt dem svalna något. Tillsätt sedan dina favorittoppings, som riven ost, gräddfil, vitlökssås, lök eller något annat du gillar.
  • Servera langosarna varma och njut av denna härliga ungerska rätt!
Måltid Smårätter, Tilltugg
Kök Svenskt, Ungerskt
Nyckelord Langos i airfryer