Go Back
+ servings
Hamburgare i ugn

Receptet - Så gör du:

Hamburgare i ugn

5/5 baserat på 7 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Upplev hur enkelt och gott det är att göra saftiga hamburgare direkt i ugnen, med detta härliga recept!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 20 minuter
Totalt 30 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 1 kg nötfärs
  • 2 st ägg
  • 1 st gul lök, finhackad
  • 2 st vitlöksklyftor, pressade
  • 2 dl ströbröd
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 8 st hamburgerbröd

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200°C.
  • I en stor skål, blanda nötfärs, ägg, finhackad lök, pressad vitlök, ströbröd, salt och svartpeppar. Blanda väl tills ingredienserna är väl kombinerade.
  • Forma färsen till 8 hamburgare av önskad storlek och placera dem på en ugnsplåt eller i en ugnssäker form.
  • Grädda hamburgarna i ugnen i cirka 15-20 minuter, eller tills de är genomstekta och har en fin gyllene färg. Använd gärna en kökstermometer för att kontrollera om de är klara - de bör nå en inre temperatur på 70°C.
  • Under tiden hamburgarna gräddas, förbered hamburgerbröden. Dela bröden i hälften. Du kan även ha in dem i ugnen sista minutrarna för att de ska få lite rostad yta.
  • När hamburgarna är färdiga, och du vill ha ost på dem, så kan du om du vill ta ut dem från ugnen och lägga en ostskiva på varje hamburgare. In med hamburgarna i ugnen på nytt i ytterligare 1-2 minuter, eller tills osten smält.
  • Ta ut hamburgarna från ugnen och sätt ihop dem med önskade toppings (exempelvis ketchup, senap, hamburgerdressing, sallad, tomat, lök, inlagd gurka) på bröden. Servera hamburgarna och med dina tillbehör eller pommes frites.
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Hamburgare i ugn