Jag är fullständigt förtjust i detta recept, för det blir så gott och praktiskt att ha till hands. Dessutom är det ett bra sätt att ta vara på slanggurka! Gott som tillbehör till exempelvis husmanskost, på smörgåsen, eller till fisk!
Förberedelser 5 minuterminuter
Tillagning 10 minuterminuter
Totalt 15 minuterminuter
Portioner 1burk
Ingredienser
1kggrön slanggurka
1mskgula senapsfrön
valfritt: 5-10 st dillkronor
Lagen
1,75dlättikssprit (12%)
2,5dlvatten
6dlströsocker (cirka 500 g)
2msksalt
Instruktioner
Skiva slanggurkan tunt.
Varva slanggurkan med senapsfrön och dillkronor i en stor glasburk, eller två små.
Dags för lagen! Tillsätt lagens ingredienser till en kastrull, koka upp och häll direkt över gurkan medan lagen är het.
Sätt på lock på burkar och skaka lätt om gurkan.
Färdigt! Ställ in i kylen, eller förvara annars svalt och mörkt. Slanggurkan är redo att ätas redan dagen efter.