Go Back
+ servings
Inlagd slanggurka

Receptet - Så gör du:

Inlagd slanggurka

4.7/5 baserat på 13 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Jag är fullständigt förtjust i detta recept, för det blir så gott och praktiskt att ha till hands. Dessutom är det ett bra sätt att ta vara på slanggurka! Gott som tillbehör till exempelvis husmanskost, på smörgåsen, eller till fisk!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 15 minuter
Portioner 1 burk

Ingredienser
 

  • 1 kg grön slanggurka
  • 1 msk gula senapsfrön
  • valfritt: 5-10 st dillkronor

Lagen

  • 1,75 dl ättikssprit (12%)
  • 2,5 dl vatten
  • 6 dl strösocker (cirka 500 g)
  • 2 msk salt

Instruktioner

  • Skiva slanggurkan tunt.
  • Varva slanggurkan med senapsfrön och dillkronor i en stor glasburk, eller två små.
  • Dags för lagen! Tillsätt lagens ingredienser till en kastrull, koka upp och häll direkt över gurkan medan lagen är het.
  • Sätt på lock på burkar och skaka lätt om gurkan.
  • Färdigt! Ställ in i kylen, eller förvara annars svalt och mörkt. Slanggurkan är redo att ätas redan dagen efter.
  • Njut av din inlagda slanggurka!
Måltid Smårätter, Tilltugg
Kök Svenskt
Nyckelord Inlagd slanggurka