Go Back
+ servings
Havtornsmarmelad

Receptet - Så gör du:

Havtornsmarmelad

4.9/5 baserat på 9 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på havtornsmarmelad! Denna havtornsmarmelad är mycket god på exempelvis en smörgås, en skorpa, eller tillsammans med kex och ost. Blir snabbt en favorit!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 20 minuter
Totalt 25 minuter
Portioner 1 burk

Utrustning

frivilligt: mixer

Ingredienser
 

  • 400 g havtorn
  • 300 g socker
  • 50 ml vatten eller apelsinlikör (ex. Cointreau)

Instruktioner

  • Tillsätt vatten eller apelsinlikör till bären i en kastrull, och koka bären tills de är mjuka och skalet börjar spricka. Om du vill kan du mosa bären i kastrullen med exempelvis en sked eller mixer, beroende på hur mycket bitar du vill ha.
  • Tillsätt sockret i kastrullen och koka ner på medeltemperatur för att få marmeladen att bli tjockare. Detta tar cirka 20 minuter. För att testa om den är klar för tappning i burk, droppa några droppar av havtornsmarmeladen på en tallrik och luta den. Om marmeladen fortfarande rinner när tallriken lutas, är den inte klar för tappningsprocessen.
  • Fortsätt att koka ned marmeladen och när tallrikstestet klaras, fyll då dina burkar med havtornssylten. Stäng locken ordentligt. Klart!
Måltid Tilltugg
Kök Svenskt
Nyckelord havtornsmarmelad