Go Back
+ servings
Kabanossgryta

Receptet - Så gör du:

Kabanossgryta

4.5/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Här är en härlig kabanossgryta som är god, saftig och värmande. Perfekt med lite ris, och en härlig grönsallad!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 20 minuter
Totalt 30 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 2 st kabanosser
  • olivolja
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st röd paprika
  • 1 st riven morot
  • 200 g avrunna röda linser
  • 3 dl passerade tomater
  • 1,5 dl creme fraiche
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • valfritt: persilja efter smak (ca 1/2 kruka)

Instruktioner

  • Skala och hacka den gula löken, samt vitlöksklyftan. Skala och riv moroten. Skär paprikan i bitar.
  • Skiva kabanosserna i 1,5 cm tjocka skivor. Fräs tillsammans med löken, paprikan, vitlöken och moroten i lite olivolja.
  • Tillsätt passerade tomater, creme fraiche, linser och buljongtärning. Är grytan för krämig i konsistensen kan man tillsätta lite vatten.
  • Rör om och låt puttra under lock i 15 minuter. Sätt ditt ris på kokning.
  • Smaka av med salt och svartpeppar, och tillsätt eventuellt lite vatten på nytt om grytan är för krämig.
  • Färdigt! Servera gärna till ris. Valfritt: tillsätt persiljan strax innan servering.
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Kabanossgryta