Go Back
+ servings
Vegansk ärtsoppa

Receptet - Så gör du:

Vegansk ärtsoppa

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Gör en härlig klassisk ärtsoppa som är helt vegansk. Detta är ett klassiskt recept som har allt som man vill ha i en ärtsoppa!
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 1 timme 45 minuter
Totalt 2 timmar
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 500 g gula ärter
  • 1,5 l vatten + 2 tärningar grönsaksbuljong
  • 3 msk olivolja
  • 2 st gula lökar, hackade
  • valfritt: 1 morot
  • 3 tsk torkad timjan
  • salt och peppar

Instruktioner

  • Lägg ärtorna i blöt i 12 timmar.
  • Skölj av ärtorna och för över till en stor kastrull.
  • Tillsätt vatten och smula ned grönsaksbuljong och koka upp.
  • Tillsätt hackad gul lök, grovhackad morot, olivolja, och torkad timjan.
  • Koka ärtsoppan under lock i 1,5 timme på medelvärme, och rör om då och då.
  • Krydda med salt och peppar och koka vidare tills ärtorna har mosats.
  • Tillsätt mer vatten om det behövs och justera kryddorna om det krävs.
  • Plocka ut moroten innan servering.
  • Njut av din veganska ärtsoppa!
Måltid Huvudrätt, Soppa
Kök Svenskt, Veganskt
Nyckelord Vegansk ärtsoppa