Go Back
+ servings
Mammas raggmunkar

Receptet - Så gör du:

Mammas raggmunkar

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Gör detta klassiska recept på mammas raggmunkar för en härlig måltid av husmanskost som alltid går hem.
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
 

  • 800 g fast potatis
  • 2 st ägg
  • 2,5 dl mjölk
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • smör till stekning
  • stekt fläsk/bacon
  • rårörda lingon/lingonsylt

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 100°C.
  • Häll mjölk i en bunke, och tillsätt mjöl och salt. Vispa till en jämn smet. Vispa även ned äggen.
  • Skala och riv potatisen grovt, och pressa ut så mycket vatten som möjligt.
  • Blanda ned potatisen i smeten vi tidigare förberedde.
  • Sätt en stekpanna på spisen och stek fläsket, och flytta sedan över till en kastrull med locket på för att hålla värmen. Låt gärna flottet vara kvar i stekpannan för att steka raggmunkarna i flottet.
  • Tillsätt en liten klick smör i stekpannan och rör samman med flottet från fläsket.
  • Stek 0,5 dl av raggmunkssmeten i några minuter på varje sida tills raggmunken blir gyllene.
  • Lägg över på en plåt med bakplåtspapper in i ugnen så de färdiga raggmunkarna håller sig varma. Repetera för all smet.
  • Servera dina raggmunkar med stekt fläsk eller bacon, tillsammans med rårörda lingon eller lingonsylt!
  • Njut av mammas raggmunkar!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Mammas raggmunkar