Gör detta klassiska recept på mammas raggmunkar för en härlig måltid av husmanskost som alltid går hem.
Förberedelser 10 minuterminuter
Tillagning 10 minuterminuter
Totalt 20 minuterminuter
Portioner 4portioner
Ingredienser
800gfast potatis
2stägg
2,5dlmjölk
1,5dlvetemjöl
1tsksalt
smör till stekning
stekt fläsk/bacon
rårörda lingon/lingonsylt
Instruktioner
Sätt ugnen på 100°C.
Häll mjölk i en bunke, och tillsätt mjöl och salt. Vispa till en jämn smet. Vispa även ned äggen.
Skala och riv potatisen grovt, och pressa ut så mycket vatten som möjligt.
Blanda ned potatisen i smeten vi tidigare förberedde.
Sätt en stekpanna på spisen och stek fläsket, och flytta sedan över till en kastrull med locket på för att hålla värmen. Låt gärna flottet vara kvar i stekpannan för att steka raggmunkarna i flottet.
Tillsätt en liten klick smör i stekpannan och rör samman med flottet från fläsket.
Stek 0,5 dl av raggmunkssmeten i några minuter på varje sida tills raggmunken blir gyllene.
Lägg över på en plåt med bakplåtspapper in i ugnen så de färdiga raggmunkarna håller sig varma. Repetera för all smet.
Servera dina raggmunkar med stekt fläsk eller bacon, tillsammans med rårörda lingon eller lingonsylt!