Go Back
+ servings
Köttfärslimpa utan ströbröd

Receptet - Så gör du:

Köttfärslimpa utan ströbröd

4.2/5 baserat på 6 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Här är ett enkelt och snabbt recept på köttfärslimpa utan ströbröd! Serveras gärna med kokt potatis, en god gräddsås och härliga lingon.
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 25 minuter
Totalt 30 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 600 g nötfärs eller blandfärs
  • 2 st ägg
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 st lök
  • Salt och svartpeppar efter smak
  • Valfria kryddor som vitlökspulver eller paprikapulver

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 225°C.
  • Blanda alla ingredienser i en bunke eller skål.
  • Lägg den blandade färsen i en smörjd form och forma till en limpa.
  • Grädda i mitten av ugnen på 225°C i 10 min tills köttfärslimpan har fått en fin gyllene yta.
  • Sänk ugnsvärmen till 150°C, täck över limpan med lock eller aluminiumfolie, och fortsätt grädda i ytterligare cirka 15 minuter eller tills att limpan är genombakad.
  • Färdigt! Njut av din köttfärslimpa utan ströbröd! Servera gärna köttfärslimpan med kokt potatis, en god gräddsås och lingon.
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Köttfärslimpa utan ströbröd