Go Back
+ servings
Pizzadeg med durumvete

Receptet - Så gör du:

Pizzadeg med durumvete

5/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Här är ett recept på en riktigt bra pizzadeg med durumvete, i kombination med vetemjöl special. Denna pizzadeg blir allt man önskar, med sin perfekta balans mellan krispighet, seghet och luftighet!
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 20 minuter
Totalt 35 minuter
Portioner 4 pizzor

Ingredienser
 

  • 10 dl vetemjöl special
  • 3 dl durumvete
  • 5 dl ljummet vatten
  • 4 msk olivolja
  • 1,5 tsk salt
  • 7 g torrjäst

Instruktioner

  • I en skål, blanda vetemjöl special, durumvetemjöl och torrjäst. Tillsätt vatten rör om med en träslev. Tillsätt olivolja och salt och fortsätt blanda.
  • Ha ut degen på en ren, mjölad, plan yta och börja knåda. Arbeta till degen så den blir ganska slät.
  • Smörj en stor skål eller en bunke med lite olja. Ha ner degen och täck över med plastfolie, och låt degen jäsa i 1 timme i rumstemperatur. Ställ sedan in i kylen i minst 12 timmar, upp till 24 timmar.
  • Ta ut ur kylen och låt stå i rumstemperatur i 1 timme. Ha ut degen på en lätt mjölad arbetsyta och dela i 4 delar (en del för varje pizza).
  • Sätt ugnen på 275°C.
  • Kavla ut varje degbit till en cirka 0,5 cm tjock rund skiva. Överför till en bakplåt klädd med bakplåtspapper, och toppa med dina val av pizzatopping!
  • Grädda i mitten av ugnen på 275°C i cirka 12-15 minuter.
  • Njut av din pizza med dess härliga pizzadeg med durumvete!
Måltid Huvudrätt, Pizza
Kök Svenskt
Nyckelord Pizzadeg med durumvete