Go Back
+ servings
Glutenfria våfflor med ägg

Receptet - Så gör du:

Glutenfria våfflor med ägg

4.8/5 baserat på 5 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Här är ett riktigt bra recept på glutenfria våfflor med ägg som går snabbt och enkelt att göra och som blir härligt frasiga och fina.
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 15 minuter
Portioner 9 våfflor

Ingredienser
 

  • 3 dl majsstärkelse/maizena
  • 3 dl mjölk
  • 2 st ägg
  • 75 g smör
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt

Instruktioner

  • Smält smöret och ta bort från värmen så fort det smält.
  • Blanda majsstärkelse, bakpulver och salt i en bunke.
  • Tillsätt mjölk och vispa för att blanda in den.
  • Tillsätt äggen ett åt gången och vispa efter varje ägg. Tillsätt smöret och vispa så det precis blandas och blir en enhetlig smet.
  • Grädda i våffeljärn och njut sedan av dina glutenfria våfflor med ägg!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Glutenfria våfflor med ägg