Go Back
+ servings
Äggröra med grädde

Receptet - Så gör du:

Äggröra med grädde

5/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Gör en perfekt äggröra med detta enkla recept på äggröra med grädde. En snabb frukost eller brunch med massor av protein!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 15 minuter
Portioner 1 portion

Ingredienser
 

  • 2 st ägg
  • 6 msk matgrädde
  • en klick smör

Instruktioner

  • Vispa ägg tillsammans med grädde och en nypa salt tills att konsistensen är enhetlig och jämn.
  • Hetta upp en liten stekpanna, tillsätt en klick smör och låt smälta. Tillsätt äggblandningen och låt stå utan omrörning i cirka 20 sekunder. Rör sedan om med en träslev, lyft och vik över äggröran från botten av pannan.
  • Upprepa tills äggen är mjukt stelnade och lite rinniga på sina ställen. Ta av från värmen och låt stå en liten stund.
  • Rör om och servera den fina äggröran med grädde direkt!
Måltid Frukost, Huvudrätt, Smårätter
Kök Svenskt
Nyckelord Äggröra med grädde