Dessa pannkakor med havremjölk blir så mycket godare än med vanlig mjölk. Är du på jakt efter ett nytt favoritrecept på pannkakor, testa detta recept på pannkakor med havremjölk som blir riktigt gott!
Förberedelser 10 minuterminuter
Tillagning 15 minuterminuter
Totalt 25 minuterminuter
Portioner 4portioner
Ingredienser
2,75dlvetemjöl
4,5dlhavremjölk
3stägg
½tsksalt
2dliskallt vatten
Instruktioner
Tillsätt vetemjölet och saltet till en större skål eller bunke. Vispa i havremjölk lite åt gången, tills att all havremjölk blivit tillsatt och du fått en jämn, enhetlig smet utan klumpar.
Tillsätt äggen till blandningen, ett i taget. Vispa ner varje ägg. Låt sedan smeten stå och få vila i 15 minuter i rumstemperatur.
Rör ner iskallt vatten i blandningen.
Smält lite matfett i en stekpanna och tillaga cirka 0,5 dl pannkakssmet åt gången. Stek i 4 minuter på varje sida, innan du för över pannkakan till en tallrik. Repetera för all smet.