Go Back
+ servings
Scones utan bakpulver

Receptet - Så gör du:

Scones utan bakpulver

4.5/5 baserat på 18 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Nyligen testade jag att göra scones utan bakpulver då jag saknade bakpulver. Detta recept blev faktiskt bra, och sconesen blir krispiga och goda!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 20 minuter
Totalt 30 minuter
Portioner 10 scones

Ingredienser
 

  • 3 dl vetemjöl special
  • 3 msk socker
  • 1 nypa salt
  • 75 g margarin, rumstempererat
  • 1 st ägg
  • 1 st skvätt mjölk

Instruktioner

  • Värm ugnen till 200℃.
  • Tillsätt vetemjöl, socker och salt till en skål och rör om.
  • Tillsätt margarinet och knåda till en enhetlig deg, några margarinklumpar är okej.
  • Vispa ägget i en separat skål med en skvätt mjölk.
  • Tillsätt äggblandningen till de övriga ingredienserna. Degen är nu rätt mjölig men det är okej!
  • Dela upp degen i lämpliga bitar och placera på en plåt klädd med bakplåtspapper.
  • Grädda i 22 minuter på 200℃ i ugnen. När de blivit ljusbruna är de färdiga.
Måltid Efterrätt, Frukost
Kök Svenskt
Nyckelord Scones utan bakpulver