Go Back
+ servings
Blåbärssylt utan socker

Receptet - Så gör du:

Blåbärssylt utan socker

4.7/5 baserat på 18 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Här är ett gott recept på sockerfri blåbärssylt att lägga i den sockerfria receptsamlingen!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 15 minuter
Portioner 1 burk

Ingredienser
 

  • 5 dl färska eller frysta blåbär
  • 2 msk chiafrön

Instruktioner

  • Tina blåbären om du använder frysta blåbär.
  • Lägg bären i en mixer och mixa till önskad konsistens för sylt. Om du vill ha en tjockare, fyllig blåbärssylt, pulsera bara några få gånger. Mixa noga om du vill ha en slätare sylt.
  • Mal chiafröna för en slätare sylt eller behåll dem hela för lite konsistens. Jag tycker att man behöver lite mer chiafrön om man maler dem.
  • Lägg bären i en kastrull och låt koka upp. Sjud i 3-5 minuter tills den tjocknat något.
  • Ta bort bären från värmen och vänd ner chiafrön tills de är jämnt fördelade.
  • Låt stelna antingen i rumstemperatur eller i kylen i minst 1-2 timmar.
Måltid Efterrätt, Frukost
Kök Svenskt
Nyckelord Blåbärssylt utan socker, Sockerfri blåbärssylt