Go Back
+ servings
Fattiga riddare utan mjöl

Receptet - Så gör du:

Fattiga riddare utan mjöl

5/5 baserat på 5 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Jag har gjort det här klassiska receptet på fattiga riddare utan mjöl så länge jag kan minnas. Jag älskar att receptet bara kräver några få ingredienser och går väldigt snabbt och enkelt att göra.
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 15 minuter
Portioner 8 skivor

Ingredienser
 

  • 2 st ägg
  • 2,5 dl mjölk, eller kokosmjölk, eller mandelmjölk
  • 1 st nypa salt
  • 8 st skivor smörgåsbröd
  • smör

Instruktioner

  • Vispa ihop ägg, mjölk, och salt i en skål, plattbottnad pajform eller ugnsform. Lägg brödskivor, en eller två åt gången, i äggblandningen och vänd så att båda sidorna av brödet är väl belagda.
  • Smält smör i en stor stekpanna. Lägg brödskivorna i stekpannan och stek på medelvärme tills de är gyllenbruna på varje sida, ca 2-3 minuter.
  • Servera omedelbart eller håll varma i ugnen tills de ska serveras, men inte längre än ca 30 minuter, då det är bäst att lägga dem i kylen.
  • Njut av dina fattiga riddare utan mjöl!
Måltid Frukost, Huvudrätt, Smårätter
Kök Svenskt
Nyckelord Fattiga riddare utan mjöl