Go Back
+ servings
Pizzadeg utan jäsning

Receptet - Så gör du:

Pizzadeg utan jäsning

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Lägg inte ner timmar på att göra en pizzadeg! Denna pizzadeg utan jäsning är allt man kan önska sig, och blir klar på bara 15 minuter!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 15 minuter
Portioner 1 pizzadeg

Ingredienser
 

  • 6 dl (350 g) vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1,8 dl + 2 msk vatten, ungefär
  • 1 msk olivolja
  • valfri pizzatopping

Instruktioner

  • I en bunke, kombinera mjöl, bakpulver och salt. Vispa tills det är helt blandat och ställ åt sidan.
  • Värm ugnen till 200°C.
  • Blanda vattnet och oljan i en separat skål.
  • Tillsätt långsamt vattenblandningen till mjölblandningen, håll tillbaka lite ifall du inte behöver allt.
  • Använd en träslev eller händerna och blanda tills degen blir mjuk men inte kladdig. Tillsätt en skvätt mer vatten om din deg är för torr.
  • Mjöla lätt din arbetsyta med mjöl, och kavla sedan ut degen till en 30-cm stor cirkel (för att göra 2 mindre pizzor, dela degen i två, och kavla ut till 2 st 20-cm pizzor).
  • Överför degen till en pizzasten eller stor bakplåt klädd med bakplåtspapper. Toppa med din pizzasås över pizzadegen. Täck generöst med ett lager ost, och andra valfria toppingar.  
  • Grädda pizzan i 15 till 17 minuter, eller tills den är gyllenbrun.
  • Skiva upp och njut!
Måltid Huvudrätt, Pizza
Kök Italienskt, Svenskt
Nyckelord Pizzadeg utan jäsning