Go Back
+ servings
Klassisk mangoraja

Receptet - Så gör du:

Klassisk mangoraja

5/5 baserat på 4 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Mangoraja är en jättegod sås till mycket, men kanske framförallt till grill och panerade rätter, såsom fiskpinnar eller fish and chips. Justera andelen crème fraîche eller gräddfil för att få den konsistens du vill ha på mangorajan!
Förberedelser 2 minuter
Tillagning 3 minuter
Totalt 5 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 2,5 dl crème fraîche/gräddfil
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl mango chutney
  • 2 msk curry
  • 1 msk klippt gräslök (frivilligt)
  • 1 tsk sambal oelek
  • salt och peppar efter smak
  • 1 tsk gurkmeja för gulare färgs skull

Instruktioner

  • Blanda alla ingredienser i en skål.
  • Smaka av med salt och peppar, samt justera konsistensen med crème fraîche/gräddfil om så önskas.
  • Låt gärna kylas i kylen i någon timme innan servering.
Måltid Sås
Kök Svenskt
Nyckelord Klassisk, Mangoraja