Det här krämiga receptet på kasslersås med röd paprika kombinerar kassler med grädde, färskost, parmesan och basilika för att skapa en utsökt sås som toppar härlig pasta.
Förberedelser 15 minuterminuter
Tillagning 20 minuterminuter
Totalt 35 minuterminuter
Portioner 4portioner
Ingredienser
250gspagetti
salt till pastavattnet
2msksmör
1stgul lök tärnad
1ströd paprika skuren i tärningar
2stkrossade vitlöksklyftor
250gkassler skuren 1,5 cm stora kuber
0,5dlmjölk
0,5dlmatgrädde
60gfärskost
2,5dlriven parmesanost
½tsksalt
¼tsksvartpeppar
5ststora färska basilikablad
0,5dlhackad färsk persilja
Instruktioner
Koka upp en stor kastrull med vatten. Tillsätt spaghettin och en matsked salt. Koka pastan under den tid som anges på förpackningen.
Medan pastan kokar, gör med fördel kasslersåsen enligt kommande recept. Börja med att smälta smöret på medelhög värme i en stor, djup stekpanna eller gryta.
Tillsätt lök, röd paprika och vitlök. Täck över och låt stekas, rör om ofta, tills löken har mjuknat och är genomskinlig – cirka 6 till 7 minuter.
Lägg i den tärnade kasslern i pannan. Stek i 3-4 minuter tills kasslern är genomvärmd.
Tillsätt mjölk, grädde och färskost. Sjud, tills färskosten har smält.
Tillsätt parmesanost, salt, svartpeppar, basilika och persilja. Rör om för att kombinera. Sänk värmen till medel låg. Täck pannan och låt koka i 4-5 minuter.
Tillsätt den avrunna pastan till grytan/pannan med kasslersåsen. Rör om för att kombinera pastan med kasslersåsen. Om kasslersåsen verkar för tjock, tillsätt lite av pastakokvattnet en slev i taget, tills önskad konsistens uppnås.
Toppa individuella portioner med ytterligare parmesanost och hackad färsk persilja.
Njut!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Kasslersås, Kasslersås med paprika, Krämig kasslersås