Kassler bombay är en kasslergratäng som är inspirerad av smaker från Indien. Med curry och en härlig gräddsås så serveras denna kassler bombay med fördel tillsammans med ris (exempelvis basmatiris).
Förberedelser 10 minuterminuter
Tillagning 40 minuterminuter
Totalt 50 minuterminuter
Portioner 4portioner
Ingredienser
600gkassler, strimlad
½purjolök, strimlad
1ströd paprika, strimlad
1burkananasskivor
2,5dlmatlagningsgrädde
2,5dlcrème fraiche
1mskcurry
2dlchilisås
2dljordnötter
Instruktioner
Gör tunna strimlor av kasslern genom att skiva och strimla den. Strimla även purjolöken och paprikan.
Förvärm ugnen till 225 grader.
Låt ananasen rinna av och skär den sedan i små bitar.
I din ugnsform, lägg ut kasslern och purjolöken, variera omvartannat. Placera sedan ut ananas och paprika över kasslern.
I en skål, blanda curry grädde, creme fraiche och chilisås. Tillsätt ovanpå innehållet i ugnsformen.
Strö till sist över jordnötterna i formen.
Gratinera din kassler bombay i ugnen i cirka 40-45 minuter.