Go Back
+ servings
Kassler bombay

Receptet - Så gör du:

Kassler Bombay

5/5 baserat på 3 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Kassler bombay är en kasslergratäng som är inspirerad av smaker från Indien. Med curry och en härlig gräddsås så serveras denna kassler bombay med fördel tillsammans med ris (exempelvis basmatiris).
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 40 minuter
Totalt 50 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
 

  • 600 g kassler, strimlad
  • ½ purjolök, strimlad
  • 1 st röd paprika, strimlad
  • 1 burk ananasskivor
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 2,5 dl crème fraiche
  • 1 msk curry
  • 2 dl chilisås
  • 2 dl jordnötter

Instruktioner

  • Gör tunna strimlor av kasslern genom att skiva och strimla den. Strimla även purjolöken och paprikan.
  • Förvärm ugnen till 225 grader.
  • Låt ananasen rinna av och skär den sedan i små bitar.
  • I din ugnsform, lägg ut kasslern och purjolöken, variera omvartannat. Placera sedan ut ananas och paprika över kasslern.
  • I en skål, blanda curry grädde, creme fraiche och chilisås. Tillsätt ovanpå innehållet i ugnsformen.
  • Strö till sist över jordnötterna i formen.
  • Gratinera din kassler bombay i ugnen i cirka 40-45 minuter.
Måltid Huvudrätt
Kök Indiskt, Svenskt
Nyckelord Kassler Bombay