Go Back
+ servings
Rösti i ugn

Receptet - Så gör du:

Rösti i ugn (Potatiskaka)

4.7/5 baserat på 3 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Detta recept på rösti i ugn har schweiziskt ursprung, och tillagas i ugnen för ett bekvämt och gott tillbehör till exempelvis kött.
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 1 timme 20 minuter
Totalt 1 timme 30 minuter
Portioner 6 portioner

Ingredienser
 

  • 1 ½ kg potatis, skalad
  • 5 msk olivolja
  • 1 st gul lök
  • smör, för smörjning

Instruktioner

  • Koka potatisen i 5 minuter, låt rinna av och lägg sedan i en skål med kallt vatten.
  • Förvärm ugnen till 190 grader Celsius.
  • När potatisen är tillräckligt kall för att hantera med händerna, torka potatisen och riv den grovt i en stor skål. Kasta med oljan i skålen allt eftersom, så att den rivna potatisen inte klibbar.
  • Riv löken grovt och pressa ur eventuell överflödig saft, rör sedan ner i potatisen.
  • Sätt in en plåt i ugnen i 5 minuter för att värma den. Ta smör till att. smörja en form med den ungefärliga diametern 23 cm, gärna med avtagbara sidor.
  • Strö ut den rivna potatisen över formen, försök att inte packa ner den, dutta sedan över hela toppen med smör. Lägg formen på den heta plåten och grädda i ugnen i 1 timme och 20 minuter tills potatisen är genomstekt och knaprig på toppen.
Måltid Huvudrätt
Kök Schweiziskt, Svenskt
Nyckelord Potatiskaka, Rösti i ugn