Detta är mitt absolut bästa recept på lasagne utan bechamelsås!
Förberedelser 15 minuterminuter
Tillagning 1 timmet
Totalt 1 timmet15 minuterminuter
Portioner 8portioner
Ingredienser
800gnötfärs
2tsktill 3 tsk Worcestershiresås
2mskmjölk
2tsksocker
1stgul lök, finhackad
4stvitlöksklyftor, krossade
1mskolivolja
800gkrossade tomater på burk
4stfärska tomater, hackade
250gskivad svamp (valfritt)
6stlagerblad
2tsktorkad timjan
2tsktorkad oregano
lasagneplattor
250mlcreme fraiche
150gparmesanost, riven
100gcheddarost eller mildare ost, riven
svartpeppar
Instruktioner
Hetta upp oljan i en stor stekpanna.
Tillsätt hackad lök och pressad vitlök, värm tills löken är mjuk.
Tillsätt köttfärsen, rör om ordentligt.
Tillsätt mjölken i köttet, koka köttet tills det har fått färg överallt.
Tillsätt alla tomater och socker, rör om väl.
Tillsätt örterna.
Tillsätt worcestershiresåsen, rör om.
Tillsätt svampen (om du vill ha det i lasagnen, valfritt), rör om.
Sjud på låg värme och låt vätskan fortsätta med att puttra bort.
När vätskan minskat och fått bra konsistens, ställ åt sidan.
Blanda under tiden ner riven parmesan och peppar i creme fraiche, låt stå åt sidan.
Värm ugnen till 200°C.
När köttet är klart lägg på ett tunt lager som täcker botten på en ugnsfast form. Lägg på lasagneplattor, sedan ett tjockare lager kött. Upprepa – jag har alltid tre lager lasagneplattor.
På det sista lagret av lasgneplattor breder du creme fraicheblandningen.
Täck creme fraicheblandningen med riven cheddar.
Grädda i ugnen tills de är gyllene (30-45 minuter).