Go Back
+ servings
Lasagne utan bechamelsås

Receptet - Så gör du:

Lasagne utan bechamelsås

4.8/5 baserat på 4 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Detta är mitt absolut bästa recept på lasagne utan bechamelsås!
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 1 timme
Totalt 1 timme 15 minuter
Portioner 8 portioner

Ingredienser
 

  • 800 g nötfärs
  • 2 tsk till 3 tsk Worcestershiresås
  • 2 msk mjölk
  • 2 tsk socker
  • 1 st gul lök, finhackad
  • 4 st vitlöksklyftor, krossade
  • 1 msk olivolja
  • 800 g krossade tomater på burk
  • 4 st färska tomater, hackade
  • 250 g skivad svamp (valfritt)
  • 6 st lagerblad
  • 2 tsk torkad timjan
  • 2 tsk torkad oregano
  • lasagneplattor
  • 250 ml creme fraiche
  • 150 g parmesanost, riven
  • 100 g cheddarost eller mildare ost, riven
  • svartpeppar

Instruktioner

  • Hetta upp oljan i en stor stekpanna.
  • Tillsätt hackad lök och pressad vitlök, värm tills löken är mjuk.
  • Tillsätt köttfärsen, rör om ordentligt.
  • Tillsätt mjölken i köttet, koka köttet tills det har fått färg överallt.
  • Tillsätt alla tomater och socker, rör om väl.
  • Tillsätt örterna.
  • Tillsätt worcestershiresåsen, rör om.
  • Tillsätt svampen (om du vill ha det i lasagnen, valfritt), rör om.
  • Sjud på låg värme och låt vätskan fortsätta med att puttra bort.
  • När vätskan minskat och fått bra konsistens, ställ åt sidan.
  • Blanda under tiden ner riven parmesan och peppar i creme fraiche, låt stå åt sidan.
  • Värm ugnen till 200°C.
  • När köttet är klart lägg på ett tunt lager som täcker botten på en ugnsfast form. Lägg på lasagneplattor, sedan ett tjockare lager kött. Upprepa – jag har alltid tre lager lasagneplattor.
  • På det sista lagret av lasgneplattor breder du creme fraicheblandningen.
  • Täck creme fraicheblandningen med riven cheddar.
  • Grädda i ugnen tills de är gyllene (30-45 minuter).
Måltid Huvudrätt
Kök Italienskt
Nyckelord Lasagne utan bechamelsås