En härlig klassiker. Blanda köttfärs, makaroner och några fler ingredienser, strö över riven ost och grädda. Smaklig måltid!
Förberedelser 15 minuterminuter
Tillagning 45 minuterminuter
Totalt 1 timmet
Portioner 4portioner
Ingredienser
500gköttfärs
350g(okokta) makaroner
0,5tsksalt
1stgul lök, finhackad
1msksmör att steka i
ca 2 dl (ca 80 g) riven ost
Äggstanning
3stägg
3dlmjölk
0,5tsksalt
1krmsvartpeppar
Instruktioner
Koka makaronerna enligt anvisningarna på förpackningen i lätt saltat vatten. Häll av vattnet när makaronerna kokat klart.
Hacka under tiden löken fint. Börja bryn den i smör eller olja i stekpanna tills den fått gyllene färg. Tillsätt sedan köttfärsen och stek vidare tills köttfärsen fått färg.
Blanda makaronerna med köttfärsen och löken i en ugnsform.
Blanda alla ingredienser som ingår i äggstanningen med visp. Häll över makaronblandningen i ugnsformen.
Toppa allt med din rivna ost.
Grädda mitt i ugnen i i 200°C i 30-40 minuter tills äggstanningen stelnat och makaronilådan fått guldgul färg.
Servera gärna kokta grönsaker, t.ex. blomkål, broccoli, eller en sallad.