Go Back
+ servings
Makaronilåda med köttfärs

Receptet - Så gör du:

Makaronilåda med köttfärs

4.4/5 baserat på 14 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
En härlig klassiker. Blanda köttfärs, makaroner och några fler ingredienser, strö över riven ost och grädda. Smaklig måltid!
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 45 minuter
Totalt 1 timme
Portioner 4 portioner

Ingredienser
 

  • 500 g köttfärs
  • 350 g (okokta) makaroner
  • 0,5 tsk salt
  • 1 st gul lök, finhackad
  • 1 msk smör att steka i
  • ca 2 dl (ca 80 g) riven ost

Äggstanning

  • 3 st ägg
  • 3 dl mjölk
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Instruktioner

  • Koka makaronerna enligt anvisningarna på förpackningen i lätt saltat vatten. Häll av vattnet när makaronerna kokat klart.
  • Hacka under tiden löken fint. Börja bryn den i smör eller olja i stekpanna tills den fått gyllene färg. Tillsätt sedan köttfärsen och stek vidare tills köttfärsen fått färg.
  • Blanda makaronerna med köttfärsen och löken i en ugnsform.
  • Blanda alla ingredienser som ingår i äggstanningen med visp. Häll över makaronblandningen i ugnsformen.
  • Toppa allt med din rivna ost.
  • Grädda mitt i ugnen i i 200°C i 30-40 minuter tills äggstanningen stelnat och makaronilådan fått guldgul färg.
  • Servera gärna kokta grönsaker, t.ex. blomkål, broccoli, eller en sallad.
  • Njut!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Makaronilåda med köttfärs