Du kommer att älska dessa veganska cupcakes för deras finhet, lätta och fluffiga konsistens och härliga blandning av smaker.
Förberedelser 10 minuterminuter
Tillagning 15 minuterminuter
Totalt 25 minuterminuter
Portioner 18cupcakes
Utrustning
visp
sprits eller plastpåse för spritsningen (rekommenderas)
Ingredienser
cupcakebotten
1mskäppelcidervinäger
4dlmandelmjölk
5dlvetemjöl
2,5dlströsocker
2,5tskbakpulver
½tsksalt
1,25dlkokosolja, värmd tills den är flytande
1 ½tskvaniljextrakt
frosting
150gveganskt smör
450gflorsocker
3mskvaniljextrakt
frivilligt: några droppar vegansk karamellfärg (titta på etiketten)
Instruktioner
Värm ugnen till 175 grader C. Smörj två muffinsformar med plats för 12 muffins per form. Alternativt, klä 18-pappersformar.
Mät upp äppelcidervinägern i ett glas, och tillsätt även mandelmjölken. Låt stå i ca 5 minuter.
I en stor skål, vispa ihop mjöl, socker, bakpulver, och salt.
I en separat skål, vispa samman mandelmjölksblandningen, kokosolja och vanilj. Häll de våta ingredienserna ihop med de torra ingredienserna och rör om tills allt blandas.
Häll smeten i de förberedda formarna, dela jämnt.
Grädda i den förvärmda ugnen i 15 till 20 minuter. Kyl ställda på ett galler.
Förbered frostingen genom att tillsätta veganskt smör, strösocker, vaniljextrakt till en skål. Börja vispa, och öka gradvis hastigheten tills du har en perfekt slät frosting.
När dina cupcakes har svalnat, arrangera dem på ett serveringsfat. Frosta med frostingen.