Go Back
+ servings
veganska cupcakes

Receptet - Så gör du:

Veganska cupcakes

5/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Du kommer att älska dessa veganska cupcakes för deras finhet, lätta och fluffiga konsistens och härliga blandning av smaker.
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 25 minuter
Portioner 18 cupcakes

Utrustning

visp
sprits eller plastpåse för spritsningen (rekommenderas)

Ingredienser
 

cupcakebotten

  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 4 dl mandelmjölk
  • 5 dl vetemjöl
  • 2,5 dl strösocker
  • 2,5 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 1,25 dl kokosolja, värmd tills den är flytande
  • 1 ½ tsk vaniljextrakt

frosting

  • 150 g veganskt smör
  • 450 g florsocker
  • 3 msk vaniljextrakt
  • frivilligt: några droppar vegansk karamellfärg (titta på etiketten)

Instruktioner

  • Värm ugnen till 175 grader C. Smörj två muffinsformar med plats för 12 muffins per form. Alternativt, klä 18-pappersformar.
  • Mät upp äppelcidervinägern i ett glas, och tillsätt även mandelmjölken. Låt stå i ca 5 minuter.
  • I en stor skål, vispa ihop mjöl, socker, bakpulver, och salt.
  • I en separat skål, vispa samman mandelmjölksblandningen, kokosolja och vanilj. Häll de våta ingredienserna ihop med de torra ingredienserna och rör om tills allt blandas.
  • Häll smeten i de förberedda formarna, dela jämnt.
  • Grädda i den förvärmda ugnen i 15 till 20 minuter. Kyl ställda på ett galler.
  • Förbered frostingen genom att tillsätta veganskt smör, strösocker, vaniljextrakt till en skål. Börja vispa, och öka gradvis hastigheten tills du har en perfekt slät frosting.
  • När dina cupcakes har svalnat, arrangera dem på ett serveringsfat. Frosta med frostingen.
Måltid Efterrätt
Kök Amerikanskt
Nyckelord Veganska cupcakes