Denna enkla hemgjorda ädelostsdressing, kallad Blue Cheese Dressing, är bättre än alla varianter som kan köpas i butiken. Den blir extra krämig och perfekt till en sallad eller att användas som dippsås!
Förberedelser 3 minuterminuter
Tillagning 2 minuterminuter
Totalt 5 minuterminuter
Portioner 1skål
Ingredienser
0,5dlgräddfil (eller creme fraiche, eller naturlig yoghurt)
0,5dlmajonnäs
60gsmulad ädelost
1mskfinhackad persilja
1mskfärsk citronsaft (valfritt)
1nypahavssalt
1nypafärskmalen peppar
1-2mskmjölk eller vatten för att tunna ut dressingen (bra för sallader, valfritt)
Instruktioner
Kombinera gräddfil, majonnäs, ädelost, persilja, citronsaft, salt och peppar i en liten skål och rör om tills det är väl blandat och krämigt.
Använd baksidan av en sked för att trycka ner några av ädelostsmulorna i såsen för ännu mer smak. Dressingen blir tjock vilket gör den perfekt för dipp.
För en rinnigare dressing som är perfekt för sallader, rör i en eller två matskedar mjölk eller vatten. Smaka av och justera sedan med ytterligare citronsaft, salt och peppar. Kan förvaras med plastfolie i kylen i upp till en vecka.