Go Back
+ servings
blue cheese dressing

Receptet - Så gör du:

Blue Cheese Dressing

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Denna enkla hemgjorda ädelostsdressing, kallad Blue Cheese Dressing, är bättre än alla varianter som kan köpas i butiken. Den blir extra krämig och perfekt till en sallad eller att användas som dippsås!
Förberedelser 3 minuter
Tillagning 2 minuter
Totalt 5 minuter
Portioner 1 skål

Ingredienser
 

  • 0,5 dl gräddfil (eller creme fraiche, eller naturlig yoghurt)
  • 0,5 dl majonnäs
  • 60 g smulad ädelost
  • 1 msk finhackad persilja
  • 1 msk färsk citronsaft (valfritt)
  • 1 nypa havssalt
  • 1 nypa färskmalen peppar
  • 1-2 msk mjölk eller vatten för att tunna ut dressingen (bra för sallader, valfritt)

Instruktioner

  • Kombinera gräddfil, majonnäs, ädelost, persilja, citronsaft, salt och peppar i en liten skål och rör om tills det är väl blandat och krämigt.
  • Använd baksidan av en sked för att trycka ner några av ädelostsmulorna i såsen för ännu mer smak. Dressingen blir tjock vilket gör den perfekt för dipp.
  • För en rinnigare dressing som är perfekt för sallader, rör i en eller två matskedar mjölk eller vatten. Smaka av och justera sedan med ytterligare citronsaft, salt och peppar. Kan förvaras med plastfolie i kylen i upp till en vecka.
Måltid Tilltugg
Kök Amerikanskt, Svenskt
Nyckelord blue cheese dressing