Go Back
+ servings
Mjölkchokladganache

Receptet - Så gör du:

Mjölkchokladganache

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
En förföriskt len och krämig kreation av finhackad mjölkchoklad och silkeslen grädde, perfekt för att lyfta dina bakverk eller din tårta till nya smakhöjder.
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 15 minuter
Portioner 3 deciliter

Ingredienser
 

  • 200 g mjölkchoklad finhackad
  • 1 dl vispgrädde

Instruktioner

  • Placera den finhackade mjölkchokladen i en värmetålig skål.
  • Värm grädden i en kastrull på medelvärme tills den börjar sjuda. Se till att inte koka grädden.
  • Häll den varma grädden över den finhackade mjölkchokladen. Låt det stå i några minuter för att mjölkchokladen ska smälta.
  • Rör om blandningen försiktigt tills chokladen är helt smält och blandningen är slät och blank.
  • Låt ganachen svalna till önskad konsistens. Om du vill använda den som fyllning för tårtor eller bakverk, låt den stelna något innan du applicerar den.
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Mjölkchokladganache