Upptäck en smakrik fusion av japanska smaker och tacos i detta recept med saftigt marinerat kött, krispiga grönsaker och en härlig sås, perfekt för en spännande middagsupplevelse.
Förberedelser 15 minuterminuter
Tillagning 20 minuterminuter
Totalt 35 minuterminuter
Portioner 4personer
Ingredienser
550gbiffköttt.ex. flankstek eller lövbiff
8stmjuka tortillabröd
2stmorötterstrimlade
2,5dlgurkaskivad
1strödlökfinhackad
1påsepåse salladsmix
2msksesamfrönrostade (valfritt)
Olivolja
Marinad
0,5dljapansk soja
2msksesamolja
2mskrisvinäger
2mskhonung
2stvitlöksklyftorpressade
1tskfärsk riven ingefära
Sås
0,5dlmajonnäs
2msksrirachasåseller mer efter smak
1msksojasås
1tsksesamolja
Instruktioner
Börja med att förbereda marinaden. Blanda alla ingredienser för marinaden i en skål och rör om ordentligt. Skär biffköttet i tunna skivor och lägg det i marinaden. Låt det marinera i minst 30 minuter i kylen.
Medan köttet marineras, förbered grönsakerna. Skär moroten och gurkan i tunna strimlor och finhacka rödlöken. Tvätta och torka salladen. Rosta sesamfröna i en torr stekpanna tills de blir gyllenbruna om du vill använda dem som topping.
Gör såsen genom att blanda alla ingredienser i en liten skål. Smaka av och tillsätt mer srirachasås om du vill ha mer hetta.
Värm en stekpanna eller grillpanna på medelhög värme och tillsätt lite olivolja. Stek de marinerade biffskivorna i omgångar i några minuter på varje sida tills de är genomstekta och har en fin stekyta.
Värm tortillabröden enligt förpackningsanvisningarna eller stek dem i en torr stekpanna i några sekunder på varje sida.
Nu är det dags att bygga dina japanska tacos. Lägg ut ett tortillabröd, lägg på biffköttet, strö över morötter, gurka, rödlök och spenat. Toppa med sesamfrön om du vill. Ringla över såsen och vik ihop dina tacos.