Njut av en smakrik och rostad twist till dina måltider med denna läcker stekt majs, perfekt som en uppfriskande och läcker sidorätt!
Förberedelser 5 minuterminuter
Tillagning 5 minuterminuter
Totalt 10 minuterminuter
Portioner 4personer
Ingredienser
2stburkarà cirka 340 g majs (totalt cirka 680 g)
3msksmör
1tsktsk paprikapulver
1/2tskvitlökspulver
Salt och peppar efter smak
Färskt hackad persilja eller koriander för garneringvalfritt
Instruktioner
Häll av vätskan från majsen.
Stek majs: Värm upp smöret i en stekpanna över medelhög värme. När smöret har smält, tillsätt majsen. Sprid ut majsen jämnt i pannan.
Krydda: Strö paprikapulver och vitlökspulver över majsen i pannan. Krydda med salt och peppar efter smak. Rör om försiktigt för att täcka majsen med kryddorna.
Stek och värma: Låt majsen steka och värmas i pannan i ca 5-6 minuter, eller tills den är genomvarm och har fått fina rostade fläckar. Rör om då och då för att fördela kryddorna och värmen jämnt.
Servera: När majsen är redo, ta bort pannan från värmen. Överför majsen till en serveringsskål och strö över färsk, hackad persilja eller koriander om du vill.
Servera genast: Servera den stekta majsen varm som en läcker sidorätt till dina favoriträtter.