Go Back
+ servings
Stekt majs

Receptet - Så gör du:

Stekt majs

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Njut av en smakrik och rostad twist till dina måltider med denna läcker stekt majs, perfekt som en uppfriskande och läcker sidorätt!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 10 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 2 st burkar à cirka 340 g majs (totalt cirka 680 g)
  • 3 msk smör
  • 1 tsk tsk paprikapulver
  • 1/2 tsk vitlökspulver
  • Salt och peppar efter smak
  • Färskt hackad persilja eller koriander för garnering valfritt

Instruktioner

  • Häll av vätskan från majsen.
  • Stek majs: Värm upp smöret i en stekpanna över medelhög värme. När smöret har smält, tillsätt majsen. Sprid ut majsen jämnt i pannan.
  • Krydda: Strö paprikapulver och vitlökspulver över majsen i pannan. Krydda med salt och peppar efter smak. Rör om försiktigt för att täcka majsen med kryddorna.
  • Stek och värma: Låt majsen steka och värmas i pannan i ca 5-6 minuter, eller tills den är genomvarm och har fått fina rostade fläckar. Rör om då och då för att fördela kryddorna och värmen jämnt.
  • Servera: När majsen är redo, ta bort pannan från värmen. Överför majsen till en serveringsskål och strö över färsk, hackad persilja eller koriander om du vill.
  • Servera genast: Servera den stekta majsen varm som en läcker sidorätt till dina favoriträtter.
Måltid Huvudrätt, Smårätter, Tilltugg
Kök Svenskt
Nyckelord Steka majs, Stekt majs