Go Back
+ servings
Baconsylt

Receptet - Så gör du:

Baconsylt

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Denna baconsylt erbjuder en spännande smaktwist. Prova den som ett smakrikt tillbehör till frukostmackan, som en överraskande komplettering till kyckling eller som en oemotståndlig ingrediens i en brunchbuffé. Med sin karamelliserade sälta och den naturliga sötman från lönnsirapen kommer denna baconsylt att ge dina rätter en extraordinär smakupplevelse som kommer att överraska positivt!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 25 minuter
Portioner 6 portioner

Ingredienser
 

  • 150 g bacon fint tärnat
  • 1 st gul lök finhackad
  • 2 msk farinsocker
  • 3 msk lönnsirap
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 nypa svartpeppar

Instruktioner

  • Stek baconet i en stekpanna på medelvärme tills det blir krispigt och gyllenbrunt. Använd en sked med hål för att ta upp baconet och låt det rinna av på ett hushållspapper.
  • I samma stekpanna, tillsätt den finhackade löken och sautera den i baconfettet tills den blir mjuk och genomskinlig.
  • Tillsätt farinsocker och rör om tills det smälter och blandar sig med löken.
  • Tillsätt lönnsirap och äppelcidervinäger. Rör om och låt det sjuda upp.
  • Sänk värmen och låt baconsylten puttra i några minuter tills den tjocknar och får en härlig konsistens.
  • Smaksätt med en nypa svartpeppar och rör om.
  • Låt baconsylten svalna något innan du serverar den som en smakfull och söt-saltig toppning till dina favoriträtter. Ät direkt eller förvara i en ren burk i kylen (hållbarhet 1-2 veckor).
Måltid Smårätter, Tilltugg
Kök Svenskt
Nyckelord Baconsylt