Denna baconsylt erbjuder en spännande smaktwist. Prova den som ett smakrikt tillbehör till frukostmackan, som en överraskande komplettering till kyckling eller som en oemotståndlig ingrediens i en brunchbuffé. Med sin karamelliserade sälta och den naturliga sötman från lönnsirapen kommer denna baconsylt att ge dina rätter en extraordinär smakupplevelse som kommer att överraska positivt!
Förberedelser 10 minuterminuter
Tillagning 15 minuterminuter
Totalt 25 minuterminuter
Portioner 6portioner
Ingredienser
150gbaconfint tärnat
1stgul lökfinhackad
2mskfarinsocker
3msklönnsirap
1mskäppelcidervinäger
1nypasvartpeppar
Instruktioner
Stek baconet i en stekpanna på medelvärme tills det blir krispigt och gyllenbrunt. Använd en sked med hål för att ta upp baconet och låt det rinna av på ett hushållspapper.
I samma stekpanna, tillsätt den finhackade löken och sautera den i baconfettet tills den blir mjuk och genomskinlig.
Tillsätt farinsocker och rör om tills det smälter och blandar sig med löken.
Tillsätt lönnsirap och äppelcidervinäger. Rör om och låt det sjuda upp.
Sänk värmen och låt baconsylten puttra i några minuter tills den tjocknar och får en härlig konsistens.
Smaksätt med en nypa svartpeppar och rör om.
Låt baconsylten svalna något innan du serverar den som en smakfull och söt-saltig toppning till dina favoriträtter. Ät direkt eller förvara i en ren burk i kylen (hållbarhet 1-2 veckor).