Prova dessa ljuvliga och superenkla Nutella-kakor med en mjuk och chokladig kärna - ett måste för alla chokladälskare!
Förberedelser 10 minuterminuter
Tillagning 15 minuterminuter
Totalt 25 minuterminuter
Portioner 16kakor
Ingredienser
2,5dlnutellaeller annan hasselnötskräm
2,5dlvetemjöl
1stägg
Instruktioner
Sätt ugnen på 180°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
Tillsätt Nutella (eller annan hasselnötskräm), vetemjöl, och ägg i en stor skål. Blanda väl - blandningen ska vara tjock och seg, men den bör vara mjuk nog att rulla till bollar.
Använd händerna och rulla cirka 2 matskedar deg åt gången till en boll. Placera varje boll på bakplåten och platta till dem något med botten av ett glas eller handflatan.
Grädda kakorna i mitten av ugnen cika 8-10 minuter, tills de är genomgräddade och fortfarande lite mjuka i mitten.
Färdigt! Ta ut plåten ur ugnen och låt kakorna ligga kvar på bakplåten i 5 minuter i rumstemperatur. Ta sedan bort från plåten och låt svalna på exempelvis ett galler.