Go Back
+ servings
Nutellakakor

Receptet - Så gör du:

Nutellakakor (3 ingredienser)

5/5 baserat på 3 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Prova dessa ljuvliga och superenkla Nutella-kakor med en mjuk och chokladig kärna - ett måste för alla chokladälskare!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 25 minuter
Portioner 16 kakor

Ingredienser
 

  • 2,5 dl nutella eller annan hasselnötskräm
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 st ägg

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 180°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
  • Tillsätt Nutella (eller annan hasselnötskräm), vetemjöl, och ägg i en stor skål. Blanda väl - blandningen ska vara tjock och seg, men den bör vara mjuk nog att rulla till bollar.
  • Använd händerna och rulla cirka 2 matskedar deg åt gången till en boll. Placera varje boll på bakplåten och platta till dem något med botten av ett glas eller handflatan.
  • Grädda kakorna i mitten av ugnen cika 8-10 minuter, tills de är genomgräddade och fortfarande lite mjuka i mitten.
  • Färdigt! Ta ut plåten ur ugnen och låt kakorna ligga kvar på bakplåten i 5 minuter i rumstemperatur. Ta sedan bort från plåten och låt svalna på exempelvis ett galler.
  • Njut av dina nutellakakor!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Nutellakakor (3 ingredienser)