Go Back
+ servings
Pozole med kyckling

Receptet - Så gör du:

Pozole med kyckling

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Upplev en smakrik och hjärtlig mexikansk favorit! Denna pozole med kyckling är en fyllig och kryddig soppa som kommer att förgylla din måltid!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 35 minuter
Totalt 45 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 500 g kycklingbröstfilé skuren i bitar
  • 2 st majsbröd (tortillas, skurna i strimlor)
  • 1 st gul lök (hackad)
  • 3 st vitlöksklyftor hackade
  • 1 burk pozolemajs (sköljd och avrunnen, kan hittas i välsorterade mataffärer eller butiker med latinamerikanska produkter)
  • 1 burk krossade tomater (400 g)
  • 1 liter kycklingbuljong (eller 1 liter vatten med 2 st buljongtärningar)
  • 2 tsk torkad oregano
  • 1 tsk spiskummin
  • Salt och svartpeppar efter smak

Till servering

  • Strimlad vitkål
  • Färsk koriander valfritt
  • 1 st Rädisa, tunt skivad valfritt
  • Limeklyftor valfritt
  • Skivad röd lök valfritt
  • Chilipeppar valfritt
  • Nachochips valfritt

Instruktioner

  • Värm upp en stor gryta eller kastrull över medelvärme. Tillsätt lite olja och stek lök och vitlök tills de blir mjuka och genomskinliga.
  • Tillsätt kycklingbitarna och stek dem tills de är genomstekta och lätt brynta.
  • Tillsätt pozolemajs, krossade tomater, kycklingbuljong, oregano och spiskummin i grytan. Rör om väl och låt det koka upp.
  • Sänk värmen till låg och låt pozolen sjuda i cirka 30 minuter, eller tills smakerna har blandat sig väl och kycklingen är mör och saftig. Rör om då och då för att undvika att det bränner fast.
  • Smaka av med salt och svartpeppar efter behov.
  • Under tiden pozolen kokar, förbered tillbehören. Hacka färsk koriander, skiva limeklyftorna, strimla vitkålen, skiva rödlöken och skär eventuellt chilipeppar i tunna skivor.
  • När pozolen är klar, servera den i djupa tallrikar. Toppa varje portion med majsbrödstrimlor, färsk koriander, limeklyftor, strimlad vitkål, skivad rödlök och chilipeppar om så önskas.
  • Vid sidan av pozolen kan du även servera nachochips för att doppa eller strö över soppan om du önskar extra krispighet.
Måltid Huvudrätt
Kök Mexikanskt
Nyckelord Pozole, Pozole med kyckling