Upplev en smakrik och hjärtlig mexikansk favorit! Denna pozole med kyckling är en fyllig och kryddig soppa som kommer att förgylla din måltid!
Förberedelser 10 minuterminuter
Tillagning 35 minuterminuter
Totalt 45 minuterminuter
Portioner 4personer
Ingredienser
500gkycklingbröstfiléskuren i bitar
2stmajsbröd (tortillas, skurna i strimlor)
1stgul lök(hackad)
3stvitlöksklyftorhackade
1burkpozolemajs (sköljd och avrunnen, kan hittas i välsorterade mataffärer eller butiker med latinamerikanska produkter)
1burkkrossade tomater (400 g)
1literkycklingbuljong (eller 1 liter vatten med 2 st buljongtärningar)
2tsktorkad oregano
1tskspiskummin
Salt och svartpeppar efter smak
Till servering
Strimlad vitkål
Färsk koriandervalfritt
1stRädisa, tunt skivadvalfritt
Limeklyftorvalfritt
Skivad röd lökvalfritt
Chilipepparvalfritt
Nachochipsvalfritt
Instruktioner
Värm upp en stor gryta eller kastrull över medelvärme. Tillsätt lite olja och stek lök och vitlök tills de blir mjuka och genomskinliga.
Tillsätt kycklingbitarna och stek dem tills de är genomstekta och lätt brynta.
Tillsätt pozolemajs, krossade tomater, kycklingbuljong, oregano och spiskummin i grytan. Rör om väl och låt det koka upp.
Sänk värmen till låg och låt pozolen sjuda i cirka 30 minuter, eller tills smakerna har blandat sig väl och kycklingen är mör och saftig. Rör om då och då för att undvika att det bränner fast.
Smaka av med salt och svartpeppar efter behov.
Under tiden pozolen kokar, förbered tillbehören. Hacka färsk koriander, skiva limeklyftorna, strimla vitkålen, skiva rödlöken och skär eventuellt chilipeppar i tunna skivor.
När pozolen är klar, servera den i djupa tallrikar. Toppa varje portion med majsbrödstrimlor, färsk koriander, limeklyftor, strimlad vitkål, skivad rödlök och chilipeppar om så önskas.
Vid sidan av pozolen kan du även servera nachochips för att doppa eller strö över soppan om du önskar extra krispighet.