Go Back
+ servings
Kasslergryta med champinjoner

Receptet - Så gör du:

Kasslergryta med champinjoner

5/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Upplev en läcker och krämig kasslergryta med saftiga champinjoner, smakrik röd paprika och välbalanserade kryddor - en snabb och enkel rätt för att tillfredsställa smaklökarna hos dig och dina gäster!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 35 minuter
Totalt 40 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 500 g skivad kassler
  • 250 g färska champinjoner (skivade)
  • 1 st röd paprika (strimlad)
  • 1 st gul lök, hackad
  • 2 st vitlöksklyftor (finhackade)
  • 2 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad oregano
  • Salt och peppar efter smak
  • Smör eller olja till stekning
  • Färsk persilja (hackad) för garnering

Instruktioner

  • Hetta upp en stekpanna med lite smör eller olja. Stek kasslerskivorna på båda sidor tills de får en gyllene färg. Ta upp dem ur pannan och lägg åt sidan.
  • I samma panna, tillsätt lite mer smör eller olja om det behövs. Tillsätt lök, vitlök, röd paprika och champinjoner. Stek dem tills de blir mjuka och gyllenbruna.
  • Tillsätt tomatpuré, dijonsenap, torkad timjan och oregano i pannan. Rör om väl och stek i ytterligare 1-2 minuter för att frigöra smakerna.
  • Häll i grädde och vatten i pannan. Rör om och låt det koka upp. Sänk sedan värmen till medel-låg och låt grytan sjuda i cirka 10 minuter så att såsen tjocknar något.
  • Lägg tillbaka kasslerskivorna i pannan och rör om så att de täcks av såsen. Låt grytan sjuda i ytterligare 5-10 minuter för att kasslern ska bli varm och smakerna att blandas.
  • Smaka av med salt och peppar efter behag.
  • Servera grytan varm, toppad med färskhackad persilja som garnering. Servera med ris, potatismos eller pasta och en fräsch sallad som sidorätt.
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Kasslergryta med champinjoner