Go Back
+ servings
Ugnsbakad blomkål

Receptet - Så gör du:

Ugnsbakad blomkål

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Ugnsbakad blomkål blir ett otroligt gott tillbehör på tallriken och det är så enkelt. Smaken och konsistensen blir perfekt med enkel kryddning!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 20 minuter
Totalt 25 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 1 st blomkålshuvud (ca 900 g), skuret i lagom stora buketter
  • ¼ tsk rökt paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • nymalen svartpeppar efter smak
  • valfritt: 1 dl riven parmesan

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 225°C.
  • n ugnsplåt med bakplåtspapper. Skär blomkålen i buketter och krydda. Placera ut på plåten.
  • Rosta vid 225°C i mitten av ugnen på plåten tills de är lätt gyllene och mjuka, cirka 20 minuter. Valfritt: toppa med 1 dl parmesanost över blomkålen under de sista 5 minuterna av tillagningen för en ljuvligt god ugnsbakad blomkål med parmesanost.
  • Färdigt! Njut av din ugnsbakade blomkål!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Ugnsbakad blomkål