Ugnsbakad blomkål blir ett otroligt gott tillbehör på tallriken och det är så enkelt. Smaken och konsistensen blir perfekt med enkel kryddning!
Förberedelser 5 minuterminuter
Tillagning 20 minuterminuter
Totalt 25 minuterminuter
Portioner 4personer
Ingredienser
1stblomkålshuvud (ca 900 g), skuret i lagom stora buketter
¼tskrökt paprikapulver
1tsksalt
nymalen svartpeppar efter smak
valfritt: 1 dl riven parmesan
Instruktioner
Sätt ugnen på 225°C.
n ugnsplåt med bakplåtspapper. Skär blomkålen i buketter och krydda. Placera ut på plåten.
Rosta vid 225°C i mitten av ugnen på plåten tills de är lätt gyllene och mjuka, cirka 20 minuter. Valfritt: toppa med 1 dl parmesanost över blomkålen under de sista 5 minuterna av tillagningen för en ljuvligt god ugnsbakad blomkål med parmesanost.