En otroligt god fruktsoppa gjord på äpplen med inslag av kanel, och som är god både avsvalnad eller kall. Tillsätt lite grädde vid servering om så önskas!
Förberedelser 10 minuterminuter
Tillagning 10 minuterminuter
Totalt 20 minuterminuter
Portioner 4personer
Ingredienser
5stäpplen
1litervatten
3mskströsocker
mald kanel efter smak
2mskpotatismjöl
pressad citron efter smak
Instruktioner
Skala och tärna äpplena i små bitar. Avlägsna kärnhuset.
Koka upp äpplen, vatten och strösocker i en kastrull. Låt koka till äppelbitarna är mjuka.
Smaksätt med mald kanel.
Späd ut potatismjölet i en liten skvätt vatten i ett glas och tillsätt till fruktsoppan. Rör om.
Smaksätt med färskpressad citronsaft.
Färdigt! Njut av din härliga fruktsoppa, som kan serveras antingen avsvalnad eller kall. Servera gärna med lite vispgrädde i fatet.