Go Back
+ servings
Fruktsoppa

Receptet - Så gör du:

Fruktsoppa

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
En otroligt god fruktsoppa gjord på äpplen med inslag av kanel, och som är god både avsvalnad eller kall. Tillsätt lite grädde vid servering om så önskas!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 5 st äpplen
  • 1 liter vatten
  • 3 msk strösocker
  • mald kanel efter smak
  • 2 msk potatismjöl
  • pressad citron efter smak

Instruktioner

  • Skala och tärna äpplena i små bitar. Avlägsna kärnhuset.
  • Koka upp äpplen, vatten och strösocker i en kastrull. Låt koka till äppelbitarna är mjuka.
  • Smaksätt med mald kanel.
  • Späd ut potatismjölet i en liten skvätt vatten i ett glas och tillsätt till fruktsoppan. Rör om.
  • Smaksätt med färskpressad citronsaft.
  • Färdigt! Njut av din härliga fruktsoppa, som kan serveras antingen avsvalnad eller kall. Servera gärna med lite vispgrädde i fatet.
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Fruktsoppa